Lax i kapprock

Serverar: 4 portioner

Så gott så enkelt, en hel liten måltid i ett paket

Ingredienser

  • 4 ark bakpapper
  • 50 g smör
  • 1 kg kokt potatis
  • 1 paprika
  • 1 msk klippt dill
  • 100 g babyspenat
  • 8-10 skivor gravad lax
  • 4 hårdkokta ägg
  • Bomullssnöre
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225° Smörj lätt med lite av smöret i mitten på varje bakpapper. Skiva potatisen och fördela i varje paket. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Salta på potatisen. Strö över dill och lägg på spenat och paprika.
    2. Strimla laxen, skala och hacka äggen. Lägg lax, och ägg på potatisbädden. Klicka över resterande smör.
    3. Knyt samman varje paket med bommullssnöre och placera dessa på en långpanna. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben