Grillad lax i kapprock

Serverar: 4 portioner

Gott på grillen

Ingredienser

  • 400 g lax, skuren i 8 skivor
  • 1 påse fisk- och skaldjursmarinad
  • 4 kokta potatisar, kalla
  • 2 kokta ägg, skalade
  • 50 g färska spenatblad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 ark smörgåspapper
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i marinad i minst 3 timmar.
    2. Klipp till runda smörgåspapper. Smörj ena sidan med lite smör, skiva potatisen och lägg ut den mitt på. Lägg på två skivor lax på varje potatishög och fortsätt med hackat ägg, lök och spenat. Vik över pappret och vik till en så tät kant som möjligt.
    3. Lägg ut lite aluminiumfolie på grillgallret och ställ på kapprockarna, lägg på locket. Baka dem i ca 10 minuter och lyft över på tallrikar.
    4. Servera gärna med en fin sallad och aioli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben