BBQ-lax med bacon och färskostkräm

Serverar: 4 portioner

Rökig BBQ-sås och knaperstekt bacon ger en fin smakbrytning till fisken.

Ingredienser

  • 500 g färsk lax, i 4 portionsbitar
  • 1 dl BBQ-sås, glutenfri
  • 140 g bacon
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • ½ dl vatten
  • 1 citron, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Kokta/grillade majskolvar
  • Ca 100 g salladsmix
  • 4 tomater
  • 1 avokado
  • Lite citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Färskostkräm: Blanda färskost, vatten och citronsaft. Salta och peppra. Om såsen känns för tjock, tillsätt mer vatten. Låt stå i kylskåp till servering.
    3. Pensla laxen med BBQ-sås och lägg i en smord ugnssäker form. Ugnsstek i 20 minuter eller grilla den tills fisken är genomstekt. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Strö baconsmulorna på laxen. Servera med kokta/grillade majskolvar och en sallad med tomater och avokado. Pressa lite citronsaft över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben