Beandillas

Serverar: 4 portioner

De här beandillasen är precis som klassiska quesadillas, men fyllda med en smakrik bönkräm och grönsaker. Fantastiskt frasiga och omåttligt populära!

Ingredienser

  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g (ca 6 dl kokta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl majskorn
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 2 avokador
  • Limesaft
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och mixa dem sedan släta i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Mixa ner olivoljan och en riven vitlöksklyfta.
    2. Hacka rödlöken och paprikorna fint. Blanda ner i bönröran tillsammans med majskorn och gröna ärter. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
    3. Fördela röran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd och stek dem sedan gyllenbruna på båda sidorna.
    4. Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Mosa sönder med en gaffel och smaksätt med limesaft.
    5. Servera avokadoröran till de frasiga beandillasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben