De här beandillasen är precis som klassiska quesadillas, men fyllda med en smakrik bönkräm och grönsaker. Fantastiskt frasiga och omåttligt populära!
Ingredienser
2 burkar små vita bönor, á 400 g (ca 6 dl kokta)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 dl majskorn
2 dl gröna ärter
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
8 små tortillabröd
2 avokador
Limesaft
Instruktioner
- Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och mixa dem sedan släta i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Mixa ner olivoljan och en riven vitlöksklyfta.
- Hacka rödlöken och paprikorna fint. Blanda ner i bönröran tillsammans med majskorn och gröna ärter. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Fördela röran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd och stek dem sedan gyllenbruna på båda sidorna.
- Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Mosa sönder med en gaffel och smaksätt med limesaft.
- Servera avokadoröran till de frasiga beandillasen.
Liknande recept
Kommentarer (0)