Beandillas med avokado

Serverar: 4 portioner

Matigt snacks eller som hel rätt med en grönsallad. Så galet goda! Glutenfritt? Välj glutenfria tortillabröd.

Ingredienser

  • 1 förpackning kokta svarta bönor, 380 g
  • ½ gul lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1½ dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 8 små mjuka tortillabröd
  • 1 dl hackad koriander
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Eventuellt grönsallad
  • Instruktioner

    1. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter, tills den är mjuk. Tillsätt bönorna och fräs ytterligare några minuter. Ta från värmen och mosa bönorna med en gaffel. Rör ner riven ost. Krydda med salt och peppar.
    2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet, skär i skivor och blanda med limejuice. Bred bönröran på 4 bröd. Fördela avokadon och hackad koriander över. Lägg på resterande 4 bröd som lock, och tryck försiktigt så att de sitter ihop.
    3. Pensla båda sidorna med olja. Stek eller grilla bröden på båda sidor tills de har fått lite färg. Låt svalna något och skär sedan upp i kvartar.
    4. Servera med limeklyftor och eventuellt en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben