Beandillas

Serverar: 4 portioner

Quesadillas görs vanligtvis med ost, men här får man krämighet från goda bönor istället. Testa, det är ett måste för det är supergott! Och nyttigare! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk chipotlepasta
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 burkar svarta bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 dl majskorn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 mellanstora tortillabröd, eventuellt glutenfria
  • 2 avokado
  • 1 lime, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem. Mixa ihop med olivolja, chipotlepasta och rivna vitlöksklyftor. Använd en stavmixer, det blir enklast.
    2. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem. Blanda ner i bönkrämen tillsammans med övriga ingredienser.
    3. Fördela på två av tortillabröden. Lägg på de andra. Stek dina beandillas gyllene i olivolja. Dela i kvartar och servera med avokado och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben