Grillade beandillas

Serverar: 4 portioner

Dessa beandillas har blivit en riktig favorit nu i sommar. Så otroligt goda! Använd glutenfria tortillabröd för glutenfri variant. Funkar även att steka i stekpannan.

Ingredienser

  • 2 burkar vita bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • ½ zucchini, ca 150 g
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl majskorn
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 8 tortillabröd
  • Olivolja att pensla med
  • Servering
  • Guacamole
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Låt rinna av, släng ner i en matberedare och mixa till en slät puré. Skrapa ner i en skål. Riv zucchini och pressa ut så mycket vätska du kan. Hacka paprika, rödlök och vitlöksklyftor fint. Rör ner zucchini, paprika, lök, majskorn, spiskummin, paprikapulver och salt i bönröran. Blanda väl.
    2. Lägg ut 4 tortillabröd. Fördela fyllningen på bröden och bred ut. Lägg på resterande bröd och pressa till. Pensla med olivolja och grilla sedan tills de får fina grillränder.
    3. Servera med guacamole och limeklyftor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben