En gryta som är mild och barnvänlig, men otroligt god. Godast är den nästan dagen efter.
Receptet följer nedan, men jag höftar alltid lite på ingredienserna.
Ingredienser
8 hg grytbitar
2 medelstora gröna paprikor
2 burkar krossade tomater
0,5-1 burk syltlök
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
1-2 påsar bearnaisesås
1-2 köttbuljongtärningar
Instruktioner
- Bryn köttbitarna tillsammans med 2 köttbuljongtärningarna (& hackad vitlök*).
När köttet är brynt, så slå på ca 1 liter vatten och på med lock på grytan. Låt koka lätt under den tid du känner för. För mig kokar det alltid i ca 3-4 timmar. Håll koll under tiden om du behöver hålla på mer vatten.
- När köttet börjar närma sig klart, så slår du på krossade tomaterna (jag brukar använda krossade tomater med vitlök, och då utesluter jag vitlöksklyftorna). Strimla paprikan tunt. Blanda i paprikan och syltlöken (jag låter paprikan bli nästan sönderkokt, då den smälter så gott i munnen).
- Häll allt i en ugnsfast form.
Tillred bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackning. Jag använder mig utav Knorrs bearnaisesås.
- Häll bearnaisesåsen ovanpå grytan. Och in i ugnen i ca 15-20 min. Bearnaisesåsen ska få en fin färg.
- Servera med ris och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)