Béarnaisesås med dragonvinägerbas

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den smaksatta och hopkokade dragonvinägerbasen kan sparas i kylskåp länge och användas vid varje béarnaisesåstillagning

Ingredienser

  • 4 dl Rödvinsvinäger, ev med dragonsmak
  • 3 hackade Schalottenlökar
  • 5 hackade Persiljekvistar
  • 3 msk Dragon, färsk eller torkad
  • 3 äggulor
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Koka först ihop en dragonvinägerbas genom att reducera 4 dl rödvinsvinäger, 3 finhackade schalottenlökar, persilja och persiljekvistar samt någon matsked dragon till kanske 1 dl. Silas. Denna bas luktar illa när man kokar i hop den men kan sparas i månader i kylen och tas fram när man gör béarnaisesåsen:
    2. 3 äggulor blandas med två matskedar vinägerbas i en kastrull i vattenbad.
    3. Tillsätt 1 msk finhackad dragon.
    4. 200 g rumsvarmt smör vispas sakta i under uppvärmning till dess såsen tar sig. Värm inte för mycket så att gulorna koagulerar.
    5. Skulle såsen skära sig, som den lätt gör om den blir för varm eller för kall, starta om med en ny äggula och vispa som attan...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben