Biffmacka med bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Använd färdig bearnaisesås på tetra eller burk, pulversåsen blir för lös.Servera gärna ett glas kallt öl eller ett gott vin till.

Ingredienser

  • 1 knippe grön sparris
  • 400 g lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • 8 skivor hårdost av lagrad typ
  • 4 skivor stort formbröd
  • 4 små kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 1½ dl bearnaisesås
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 240 grader. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av på en bit hushållspapper. Strimla lövbiffen. Stek den i het stekpanna, krydda med salt, peppar. Lägg osten på brödskivorna. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter. Ta ut mackorna ur ugnen. Lägg på det strimlade köttet och sparrisen. Klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Strö tomatklyftorna och lökskivorna över mackorna och klicka på bearnaisesåsen.. Gratinera hastigt i ugnen tills såsen har fått färg, endast ett par minuter, annars kan såsen skära sig. Krydda med flingsalt och peppar från kvarn vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben