Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Använd färdig bearnaisesås på tetra eller burk, pulversåsen blir för lös.Servera gärna ett glas kallt öl eller ett gott vin till.
Sätt ugnen på 240 grader. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av på en bit hushållspapper. Strimla lövbiffen. Stek den i het stekpanna, krydda med salt, peppar. Lägg osten på brödskivorna. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter. Ta ut mackorna ur ugnen. Lägg på det strimlade köttet och sparrisen. Klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Strö tomatklyftorna och lökskivorna över mackorna och klicka på bearnaisesåsen.. Gratinera hastigt i ugnen tills såsen har fått färg, endast ett par minuter, annars kan såsen skära sig. Krydda med flingsalt och peppar från kvarn vid servering.