Bearnaisesmör

Serverar: 2 portioner

Mumsigt smör

Ingredienser

  • 40 g smör eller gott margarin
  • 1/2 tsk smulad, torkad dragon
  • 1/2 msk finhackad, färsk persilja
  • 1 kryddmått rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg upp smör eller margarin på ett fat så det hinner bli smidigt. Smula över dragon, hackad persilja samt slå på lite rödvinsvinäger.
    2. 2. Mosa ihop med gaffel. Man kan antingen forma smöret till en ”korv” som sedan läggs i kylen. Tjusigt blir det om man spritsar aromsmöret i små marängliknande toppar. Även dessa placeras sedan i kylskåp för att bli lite fasta. Lägg aldrig aromsmör som ska serveras i frysen! Djupfryst aromsmör smakar praktiskt taget ingenting.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben