Berthas snabba pressgurka

Serverar: 4-5 portioner

Detta recept fick jag av min svärmor för minst 30 år sedan. Hon tar genvägen till gurkan, och den blir precis lika god!

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 grad ättikssyra 24-procentig
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan med osthyvel ner i en skål. Strö över saltet och blanda med gurkskivorna. Låt detta stå och dra i cirka 2 timmar.
    2. Krama därefter ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och lägg tillbaka i den diskade skålen. Häll den 24-procentiga ättikan över och därefter sockret. Blanda alltsammans. Låt detta stå och dra i cirka 3 timmar.
    3. Klipp persiljan och strö över gurkan. Klart!

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Wiola 13 september 2009

    Vet inte vad jag gjorde för fel men den blev alldeles för salt Hälsningar wiola

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben