Berthas snabba pressgurka
Detta recept fick jag av min svärmor för minst 30 år sedan. Hon tar genvägen till gurkan, och den blir precis lika god!
Ingredienser
1 slanggurka
1/2 dl salt
1/2 grad ättikssyra 24-procentig
2 1/2 dl strösocker
1 knippa persilja
Instruktioner
- Skiva gurkan med osthyvel ner i en skål. Strö över saltet och blanda med gurkskivorna. Låt detta stå och dra i cirka 2 timmar.
- Krama därefter ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och lägg tillbaka i den diskade skålen. Häll den 24-procentiga ättikan över och därefter sockret. Blanda alltsammans. Låt detta stå och dra i cirka 3 timmar.
- Klipp persiljan och strö över gurkan. Klart!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vet inte vad jag gjorde för fel men den blev alldeles för salt Hälsningar wiola