Bibimbap- fläskkarrégryta

Serverar: 4 portioner

Till en äkta koreansk bibimbap serveras kimchi, som är fermenterad salladskål kryddad med chili, vitlök och ingefära. Här är en förenklad variant med isbergssallad kryddad med sambal badjak.

Ingredienser

  • 400 g benfri fläskkarré
  • 3 dl bulgur
  • ½ dl + 1 msk hoisinsås
  • 300 g isbergssallad
  • 2 msk + 2 msk sambal badjak
  • 2 msk vatten
  • 150 g böngroddar
  • 4 ägg
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär köttet i mycket tunna strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna i 1 msk olja ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner ½ dl hoisinsås.
    3. Skölj och grovhacka salladen. Rör ut 2 msk sambal badjak i vatten och blanda ner det och 1 krm salt i salladen. Låt stå ca 10 minuter.
    4. Blanda böngroddarna med 1 msk hoisinsås och 1 krm salt.
    5. Stek äggen med solsida (äggulan hel) i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    6. Lägg upp bulgur, kött, isbergssallad och böngroddar i skålar och lägg på ägget. Servera med lite extra sambal badjak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben