Bibimbap- fläskkarrégryta
Till en äkta koreansk bibimbap serveras kimchi, som är fermenterad salladskål kryddad med chili, vitlök och ingefära. Här är en förenklad variant med isbergssallad kryddad med sambal badjak.
Ingredienser
400 g benfri fläskkarré
3 dl bulgur
½ dl + 1 msk hoisinsås
300 g isbergssallad
2 msk + 2 msk sambal badjak
2 msk vatten
150 g böngroddar
4 ägg
Rapsolja
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Skär köttet i mycket tunna strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna i 1 msk olja ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner ½ dl hoisinsås.
- Skölj och grovhacka salladen. Rör ut 2 msk sambal badjak i vatten och blanda ner det och 1 krm salt i salladen. Låt stå ca 10 minuter.
- Blanda böngroddarna med 1 msk hoisinsås och 1 krm salt.
- Stek äggen med solsida (äggulan hel) i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Lägg upp bulgur, kött, isbergssallad och böngroddar i skålar och lägg på ägget. Servera med lite extra sambal badjak.
Liknande recept
Kommentarer (0)