Biggans spiralsallad

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod sallad som räcker till många och är mättande. Arbetslaget blev bjudna på detta tillsammans med ett gott vin av vår gulliga chef - Birgitta.

Ingredienser

  • 350 g spiralmakaroner
  • Vatten
  • Salt
  • 5 msk majonnäs
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk söt senap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salladskrydda
  • 1 liten burk sparris, 200 g
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 150 g ost
  • 1 grönt syrligt äpple
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna och skölj i kallt vatten och låt rinna av. Blanda i en stor skål alla ingredienser ovan från majonnäs till salladskryddan. Skär sparrisen, champinjoner, ost och äpple i små bitar och rör ner i skålen. Sätt till de kallna makaronerna. Blanda väl och låt stå kallt några timmar.
    2. Den kalla salladen kan serveras som ensamrätt eller tillsammans med grillat kött. Man kan även lägga ned tärningar av kassler, prinskorv, salami eller rökt kött.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    lofsdalen 19 maj 2011

    Vad roligt att hitta mitt recept, detta hade jag infört i Allt om Mat nr 8, 1988. Är mycket populärt recept speciellt sommartid när vi grillar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben