Biggans nöttosca

Serverar: 6 portioner

En kladdig chokladig nötig god kaka *mums*

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 200 gr Blockchoklad, mörk eller ljus
  • 175 gr smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 200 gr grovhackade hasselnötter
  • 100 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk mjölk (standard mjölk blir bäst)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och ta det från värmen bryt i chokladen och rör tills all choklad är smält. Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver, rör runt och häll sist i chokladsmöret (rör försiktigt så allt blandas). Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen 200 grader i ca 20-25 min (den är fortfaraqnde rätt lös då).
    2. Under tiden blandar du allt till toscasmeten utom de grovhackade nötterna i en kastrull, låt det koka upp och ta bort det från värmen, blanda i nöthacket. Häll toscan över den varma kakan och grädda ytterligare i ugnen ca 10 min på 200 grader.
    3. Bli inte förtvivlad om toscasmeten sjunker ner i kakan det ska bli så, lite ovanpå och lite i. Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper. Ät och mumsa och framförallt njut...

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (7)

    _Johanna_ 24 februari 2008

    Jag kan lova att denna kaka är god. rinner i munner på mig bara jag ser den :D

    texan 7 november 2008

    hur god som helst!

    gottgris 11 mars 2009

    underbart god

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Detta är bara SÅÅÅ gott. Full poäng.

    siggemums 12 februari 2010

    Den var jättegod!

    canna1 26 juni 2010

    Den var helt klart godkänd. Den kommer helt klart att göras om flera ggr

    flabban 15 maj 2011

    Så god, så god. Använde grädde istället för mjölk till toscasmeten. En klar 5:a. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben