Mazariner med lyxtosca

Den perfekta kakan för alla som älskar nötter och honung. Blir 25-30 mazariner.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 kokta potatisar
  • 3/4 dl skållad malen sötmandel
  • 3/4 vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Nöttosca
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl strösocker
  • ½ dl honung
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Mördeg: Blanda alla ingredienserna till en smidig deg, i matberedare eller för hand. Svep in degen i plastfolie och låt vila svalt ca 30 minuter.
    3. Rulla ut degen i längder och dela dem i bitar. Tryck ut degen i mazarinformar eller al-formar.
    4. Fyllning: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Mosa potatisen och blanda ner i smeten. Tillsätt mandel, mjöl och bakpulver. Fyll formarna till knappt 2/3 med smet.
    5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
    6. Nöttosca: Grovhacka hassel- och valnötterna. Lägg dem och de andra ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills smeten har tjocknat.
    7. Tag ut plåten och fördela toscan försiktigt ovanpå mazarinerna. Fortsätt grädda tills toscatäcket har fått fin färg, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben