Varm ananas med nöttosca

Serverar: 4 portioner

En dessert som passar bra efter en mastig middag.

Ingredienser

  • 8 skivor ananas
  • 1 apelsin
  • 50 g smör
  • 1 dl hackade nötkärnor
  • ½ dl apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Låt ananasen rinna av väl och lägg skivorna på ugnsfast fat. Strimla lite av apelsinskalet och spar till garnering. Skala och skiva apelsinen och lägg mitt på fatet.
    2. Smält smöret och blanda med nöthack och marmelad. Klicka smeten över frukten och strö på apelsinskalet.
    3. Gratinera 5 minuter i ca cirka 250º.
    4. Kall vispad grädde smakar underbart gott till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben