Polens nationalrätt!! Finns lika många recept som på pyttipanna eller paella, men här är ett!!
Ingredienser
1 kg surkål eller strimlad vitkål
3 korvar tex kielbaska eller chorizo
200-300 g rimmat eller rökt fläsk
Lite matfett
3 sviskon eller torkade plommon
100-200 g skogschampinjoner eller vanliga
3-4 lagerblad
8-9 svartpepparkorn
Vegeta eller aromat efter smak
1 1/2 dl tomatpuré
Instruktioner
- Lägg kålet i en gryta & koka, det går bra att blanda surkål & vitkål 50-50, koka isåfall vitkålen i en egen kastrull tills den är halv-mjuk, blanda sedan ihop.
Lägg i lagerblad, svartpeppar, vegeta & lite malen svartpeppar.
Koka undertiden skogschampinionerna eller stek dom vanliga.
Stek korven & fläsket, skär i småbitar.
När kålet är färdigt, blanda ihop allt & applicera tomatpurén. Koka & smaka av med vegeta, peppar mm efter egen smak.
Går att äta direkt, men blir bättre ju längre den står på spisen!!
Kan serveras med bröd eller potatis, funkar även bra utan!!
- Lycka till
Smacznego!!
Liknande recept
Kommentarer (0)