Bigos

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 2 dagar

Polens nationalrätt!! Finns lika många recept som på pyttipanna eller paella, men här är ett!!

Ingredienser

  • 1 kg surkål eller strimlad vitkål
  • 3 korvar tex kielbaska eller chorizo
  • 200-300 g rimmat eller rökt fläsk
  • Lite matfett
  • 3 sviskon eller torkade plommon
  • 100-200 g skogschampinjoner eller vanliga
  • 3-4 lagerblad
  • 8-9 svartpepparkorn
  • Vegeta eller aromat efter smak
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Lägg kålet i en gryta & koka, det går bra att blanda surkål & vitkål 50-50, koka isåfall vitkålen i en egen kastrull tills den är halv-mjuk, blanda sedan ihop. Lägg i lagerblad, svartpeppar, vegeta & lite malen svartpeppar. Koka undertiden skogschampinionerna eller stek dom vanliga. Stek korven & fläsket, skär i småbitar. När kålet är färdigt, blanda ihop allt & applicera tomatpurén. Koka & smaka av med vegeta, peppar mm efter egen smak. Går att äta direkt, men blir bättre ju längre den står på spisen!! Kan serveras med bröd eller potatis, funkar även bra utan!!
    2. Lycka till Smacznego!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben