Surkålsgryta - Bigos

En Polsk rätt som äts ofta. Det sägs att den är en nationalrätt.

Ingredienser

  • 3-4 polska bratwurst
  • 1 gul lök, stor
  • 900 g surkål på burk
  • 6-8 skivor bacon
  • 1 morot, skivad
  • 1 buljongtärning
  • 3 tsk tomatpuré
  • 3-4 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpeppar, hel
  • 1 tsk mejram
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Persilja efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i skivor. Urvattna och skölj surkålen två gånger.
    2. Hetta upp oljan i stor gryta, fräs löken och moroten ca. 5 min. Häll på surkålen, vatten och kryddorna. Koka (ej häftigt) ca. 40 min. Om det behövs mera vätska, tillsätt vatten.
    3. Skiva korven i fina bitar, strimla bacon. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan.
    4. Låt grytan småputtra ytterliggare 15 min. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.8
    2 d
    5-7
    4
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben