Surkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept hittade jag några år sedan från Estniskt matsajt ”Toidutare”, men finns inte längre kvar. Som tur är hade jag skrivit ut den. Jättegott, om man gillar surkål, och lätt att göra samt lämpligt för dem som vill gå ner vikt.

Ingredienser

  • 1 kg mager skinka (t ex kassler)
  • 1 kg färsk surkål
  • 1 kg riven morot
  • 4 dl matkorn
  • 4 lökar
  • 4 l vatten
  • Kryddor efter smak (timjan, vitlök, basilika, rosmarin)
  • Instruktioner

    Skär skinkan i kuber (1x1 cm). Hacka lök. Fräs i pannan. Lägg surkål, morot, skinka och lökfräs, och korn i ugnssäker gryta, grydda med salt, peppar och valfria kryddor. Tillsätt i vatten. Stek i ugnen 1-1 ½ timme i 200 grader.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben