Surkålsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Med surkål på burk och färdiglagat kött och korv är det rena snabbmaten

Ingredienser

  • 4 skivor kassler, ca 200 g
  • 1 bit rökt sidfläsk, ca 200 g
  • 2 kryddstarka korvar, ca 200 g
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 burk surkål, ca 800 g
  • Smör
  • 4 dl köttbuljong (tärning+vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 10 enbär
  • Instruktioner

    Skär fläsket i bitar och dela korvarna. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplet. Skölj kålen och låt den rinna av. Fräs lök och äpple i smör i en gryta. Lägg i kålen, kassler, fläsk och korvar. Häll på buljong och vin. Lägg i enbären. Låt koka i 5 minuter. Servera med stark senap och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    amateur 8 november 2011

    Låter riktigt gott och lättlagat! Ska prova den till helgen nu när höstmörkret sänker sig. Verkar lätt att variera också. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben