Surkålsgryta från Estland

Serverar: 4 portioner

Estlands nationalrätt

Ingredienser

  • 1 burk surkål, 500 g
  • 1 dl korngryn
  • 2-3 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 400 g rimmat sidfläsk
  • Garnering
  • 2 röda äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Lägg surkålen i ugnssäker gryta. Skölj den ev. först. Blanda surkålen med korngryn, kummin och salt. Häll på vatten.
    2. Gör en grop i kålen och lägg i fläskbiten. Lägg på ett lock eller täck med folie.
    3. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen. Koka ca 1 ½ timme eller tills fläsket är färdigt.
    4. Tag upp fläsket och skär det i skivor. Lägg tillbaka det i formen och garnera med några äppelklyftor. Servera ev. med kokt potatis ( onödig "bukfylla" tycker jag. Hellre mera äpple ).

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben