En gryträtt med surkål, kyckling, fläsk och korv. Den tillhör det polska kulturarvet.
Ingredienser
500 g kött, gärna blandat fläsk och kyckling
200 g rimmat sidfläsk
500 g surkål
200 g kryddig, rökt korv
3 msk smör
1 gul lök
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 tsk mald kummin
1 nypa socker
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar. Skala och hacka löken.
- Bryn kött, fläsk och korv med smör i en rymlig stekgryta. När köttet fått färg tillsätts löken och värmen sänks. Löken ska inte stekas utan bara blankas av.
- Tillsätt surkålen. Tillsätt vatten, fond, kummin och socker.
Låt grytan puttra 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis och grovt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)