Bigos

Serverar: 4 portioner

En gryträtt med surkål, kyckling, fläsk och korv. Den tillhör det polska kulturarvet.

Ingredienser

  • 500 g kött, gärna blandat fläsk och kyckling
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 500 g surkål
  • 200 g kryddig, rökt korv
  • 3 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar. Skala och hacka löken.
    2. Bryn kött, fläsk och korv med smör i en rymlig stekgryta. När köttet fått färg tillsätts löken och värmen sänks. Löken ska inte stekas utan bara blankas av.
    3. Tillsätt surkålen. Tillsätt vatten, fond, kummin och socker. Låt grytan puttra 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis och grovt bröd.

    Liknande recept

    4.8
    2 d
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben