Birgits grönpeppargryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Grönpeppargryta av t ex fransyska som passar bra om man är många.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av fransyska
  • 5 dl grädde
  • 8 g grönpeppar (½ burk)
  • 1 hackad purjolök
  • 3-4 skivade morötter
  • 300 g konserverade kantareller
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk senap
  • 6 msk soya
  • 1 ½ dl olivolja
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 6 msk köttbuljong
  • Serveras med
  • Ris eller potatis
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt grytbitarna ligga i marinaden i minst 2 timmar.
    2. Stek grytbitarna utan marinad så att de får en fin yta. Häll sedan i marinaden samt de övriga ingredienserna. Låt koka i ca 30 minuter.
    3. Serveras med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben