Biryani bombay

En vegetarisk rätt. Den här smakrika rätten är utmärkt att äta som huvudrätt, men den går även bra att servera till qournfiléer eller vegetariska biffar.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 3 dl färska champinjoner
  • 1 litet paket frysta gröna bönor
  • 3 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk kummin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 4 tomater
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 dl sesammjölk
  • 1 msk mynta
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär under tiden svamp och bönor grovt. Hacka lök och skär tomaterna i 4-6 bitar. Skär paprikan i strimlor. Riv ingefäran. Finhacka chilifrukterna.
    3. Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och kummin. Pressa vitlöken direkt i kastrullen, tillsätt ingefäran och fräs någon minut. Tillsätt gurkmeja, salt och chilipulver, låt puttra ett par minuter.
    4. Tillsätt svamp, bönor, tomater, paprika och chilifrukter samt sesammjölk. Rör om väl och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt mynta, koriander och kanel.
    5. Blanda röran med det färdigkokta riset.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2
    4.5
    1 h
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Biinii 5 mars 2012

    Denna rätten var väldigt god och uppskattades här hemma! Kommer garanterat göras igen! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben