En vegetarisk rätt.
Den här smakrika rätten är utmärkt att äta som huvudrätt, men den går även bra att servera till qournfiléer eller vegetariska biffar.
Ingredienser
3 dl basmatiris
3 dl färska champinjoner
1 litet paket frysta gröna bönor
3 msk olja
2 gula lökar
1 tsk kummin
4 vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
1 röd paprika
4 tomater
2 gröna chilifrukter
1 dl sesammjölk
1 msk mynta
1 msk koriander
1 tsk kanel
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär under tiden svamp och bönor grovt.
Hacka lök och skär tomaterna i 4-6 bitar. Skär paprikan i strimlor. Riv ingefäran. Finhacka chilifrukterna.
- Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och kummin.
Pressa vitlöken direkt i kastrullen, tillsätt ingefäran och fräs någon minut.
Tillsätt gurkmeja, salt och chilipulver, låt puttra ett par minuter.
- Tillsätt svamp, bönor, tomater, paprika och chilifrukter samt sesammjölk. Rör om väl och låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt mynta, koriander och kanel.
- Blanda röran med det färdigkokta riset.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Denna rätten var väldigt god och uppskattades här hemma! Kommer garanterat göras igen! :)