Bombay biff med lime-raita

Serverar: 4 portioner

När du rostar kryddorna först blir de ännu mer aromatiska. Raita, kall yoghurtsås, både bryter av och framhäver smaken.

Ingredienser

  • 500 g entrecote eller utskuren biff
  • Smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk färsk koriander
  • Lime-raita
  • 2 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • Rivet skal av 1/2 lime
  • 2 krm salt
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till raitan och ställ kallt. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr, het stekpanna. Ta upp det.
    2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i lök och alla kryddor. Låt fräsa någon min. Servera köttet med raitan och frästa grönsaker.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben