Bombay biff med lime-raita
När du rostar kryddorna först blir de ännu mer aromatiska. Raita, kall yoghurtsås, både bryter av och framhäver smaken.
Ingredienser
500 g entrecote eller utskuren biff
Smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk senapsfrön
1 tsk hel spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 msk färsk koriander
Lime-raita
2 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
1 msk hackad färsk mynta
Rivet skal av 1/2 lime
2 krm salt
1 msk flytande honung
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till raitan och ställ kallt. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr, het stekpanna. Ta upp det.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i lök och alla kryddor. Låt fräsa någon min. Servera köttet med raitan och frästa grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)