Bistecca alla pizzaiola

Serverar: 4 portioner

Använd ditt favorit kött. Tomat, vitlök, persilja och oregano är smaker som blir till en supergod sås.

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 burk (400 g) skalade tomater, av bra kvalité
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • salt
  • nymalen peppar
  • 800 g potatis, gärna rödskalig
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk hackad oregano (eller annan färsk örtkrydda)
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i bitar om den är stor. Lägg bitarna i en ugnsform. Slå på olivolja och vatten och vänd runt. Salta, peppra och strö över oregano. Sätt in i ugn, 200 grader, cirka 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Torka av biffarna. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stor stekpanna. Stek biffarna, cirka 2 minuter per sida. Ta upp ur stekpannan och håll dem varma. Minska till svag värme, strö vitlöken i stekpannan och fräs vitlöken i 1 minut. Tillsätt tomaterna med juice, persilja och oregano. Koka upp, smaka av och sjud några minuter tills såsen börjar tjockna. Lägg i biffarna och sjud någon minut. Servera biffarna med den ugnsrostade potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    whiskywebben 14 januari 2008

    Bland det bästa jag stoppat i mig någonsin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben