Bittens paprikakotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegott

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar ( grovmalen)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 2 stora gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar. Panera kotletterna i mjölblandningen. Bryn kotletterna i smör på båda sidorna. Lägg kotletterna i en ugnsform.
    2. Skär bacon i bitar, strimla löken och paprikan. Bryn först bacon en stund och lägg sedan i lök och paprikastrimlorna. Pressa i vitlöken. Häll i grädden. Blanda sedan i köttbuljongen och tomatpurén. Låt puttra ihop en stund.
    3. Häll röran runt om kotletterna i ugnsformen och gratinera 20- 30 minuter i 200 grader.
    4. Servera med råstekt potatis och grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MarlenesSmakupplevelser 1 februari 2015

    Åh, det där med panerad kotlett var längesen jag gjorde, det blir ju så otroligt saftigt och gott :) Resten av receptet låter ju också helt underbart, måste testas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben