Riktigt god saft, tyvärr lite odryg ;-)
Bärmoset kan med fördel användas till paj, men glöm inte att tillsätta socker.
Ingredienser
4 l björnbär
6 dl vatten
6 dl socker per liter saft
1 krm natriumbensoat per liter färdig saft
Atamon ( för sköljning av flaskor)
Instruktioner
- Koka bär och vatten i 10 minuter.
Sila genom silduk, låt stå i 30 minuter och rinna av.
Mät upp och koka saft och socker i 10 minuter.
Skumma väl. Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda flaskor, stäng direkt.
- Saften blandas efter egen smak, jag tycker den blir perfekt att blanda 1+4.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Supergod saft!!! Finns bara ett fel med den, den tar slut alldeles för fort!!!!!!!!!
gjorde denna saft i sommras och den blev jätte god kommer att göra fler gånger .gjore på 2 satser och den ena satsen gjorde jag på sötningsmedlet Hermesetas och det blev samma goda resultat :)