Björnbärssaft

Tid: 1 timme

Riktigt god saft, tyvärr lite odryg ;-) Bärmoset kan med fördel användas till paj, men glöm inte att tillsätta socker.

Ingredienser

  • 4 l björnbär
  • 6 dl vatten
  • 6 dl socker per liter saft
  • 1 krm natriumbensoat per liter färdig saft
  • Atamon ( för sköljning av flaskor)
  • Instruktioner

    1. Koka bär och vatten i 10 minuter. Sila genom silduk, låt stå i 30 minuter och rinna av. Mät upp och koka saft och socker i 10 minuter. Skumma väl. Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda flaskor, stäng direkt.
    2. Saften blandas efter egen smak, jag tycker den blir perfekt att blanda 1+4.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    skydiver 17 september 2009

    Supergod saft!!! Finns bara ett fel med den, den tar slut alldeles för fort!!!!!!!!!

    kajm66 30 september 2011

    gjorde denna saft i sommras och den blev jätte god kommer att göra fler gånger .gjore på 2 satser och den ena satsen gjorde jag på sötningsmedlet Hermesetas och det blev samma goda resultat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben