Nebraskamousse med björnbär

Serverar: 6 portioner

En lite annorlunda mousse med marshmallows i. Receptet kommer från Nebraska i Nord Amerika.

Ingredienser

  • 7,5 dl minimarshmallows
  • 1,25 dl mellangrädde
  • 80 g blockchoklad
  • 2 msk björnbärssaft
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 3,75 dl björnbär
  • Instruktioner

    1. Smält marshmallowerna tillsammans med mellangrädden och chokladen över ett vattenbad. Rör ner björnbärssaften. Tag från värmen och låt det svalna.
    2. Vispa vispgrädden och blanda ned allt utom 1,25 dl i den avsvalnade blandningen. Vispa ihop äggvitorna hårt och vänd ner dem försiktigt i blandningen.
    3. Tillsätt försiktigt 2,5 dl björnbär. Häll upp i sex stycken portionsformar. Låt dem stå i kylskåpet i minst 3 timmar innan de serveras.
    4. Garnera med återstående grädde och björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben