Ugnsbakade höstäpplen med björnbär och mandel

Serverar: 4 portioner

En varm dessert med mycket höstkänsla. Låt den stå i ugnen medan ni äter varmrätten.

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen, gärna Gravensteiner
  • 20 g sötmandlar
  • 3 msk russin
  • 100 g björnbär
  • 1 msk flytande smör & rapsolja
  • 1 msk farinsocker
  • Tillbehör
  • Lätt vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Kärna ur äpplena. Ställ dem i en ugnssäker form med hålen upp.
    3. Hacka mandlarna fint. Blanda dem med russin, björnbär, smör-& rapsolja och farinsocker. Tryck ner blandningen i äpplena så att det blir ganska kompakt. Det som inte får plats kan läggas runt om äpplena. Baka i ugn ca 30 min eller tills äpplena är mjuka. Täck ev över med aluminium-folie om russinen börjar brännas.
    4. Servera de varma äpplena med vaniljglassen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben