Pavlovatårta med björnbär

Jag bara älskar björbär. Går säkert bra att göra med andra bär eller frukt men det har jag ej provat!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk majsmjöl potatismjöl går lika bra
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Björnbär färska, frysta
  • 50 g mandelspån hoppa inte över detta, det gör en stor skillnad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Rita en cirkel med 20 cm diameter, använd t ex en tallrik att rita runt.
    3. Vispa äggvitorna till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna, vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl. (Man ska kunna vända upp-och-ner på skålen utan att marängen rör på sig).
    4. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanterna än i mitten. Sänk värmen till 125 grader och grädda marängbottnen på nedersta delen i ungefär i 1 timme och 20 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen (om du har bråttom kan du låta den svala i rumstemperatur).
    5. Garnering: Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Så här kan tårtan sparas flera timmar i kylen (akta för starka lukter av andra matvaror). Garnera med bären just som tårtan ska serveras. NJUT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben