Björnbär och kokosmuffins

Serverar: 12-16 portioner

Björnbär och kokos. Jättegott! Har du björnbär hemma i frysen kan du göra dessa året runt.

Ingredienser

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 50 g smält smör
  • 2-3 dl björnbär
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken 1 min i mikrovågsugn och häll den över fiberhavregrynen. Låt det stå och svälla 5 min.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kokosflingor och rör sedan ner dom i smeten. Tillsätt smält smör, björnbär samt havregryn och mjölk och blanda så att björnbären fördelas i smeten.
    3. Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 225°C i ca 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben