En tårta som de flesta tål.
Ingredienser
½ portion grötris (Pama Minutris)
1 påse kakmix för sockerkaka (Olda)
1 dl kokosmjölk (ICA)
1 dl flytande keiju
3 msk kokosflingor
1 dl björnbärskräm
1 dl smörkräm (fast keju, florsocker, färg)
Strössel (Dr Oetker)
Kristyr – grön/rosa/vit (Dr Oetker)
Instruktioner
- Koka upp 1,5 dl vatten. Tillsätt 0,75 dl pama minutris. Låt koka i ca 3 minuter. Svalna av grötriset och vispa med elvisp till slät konsistens.
- Tillsätt en påse kakmix för sockerkaka, 1 dl kokosmjölk samt 1 dl flytande keiju och rör/vispa ihop. Smöra en platt rund form och strö på kokosflingorna (istället för ströbröd).
- Häll i smeten och grädda i nedre delen av ungnen på 175 grader i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
- Bred på björnbärskräm (jag använder hemlagad kräm av kokta, silade björnbär där saften får koka upp tillsammans med socker som reds av med potatismjöl) på ovansidan av hela kakan. Spritsa smörkrämen som en cirkel i ytterkant på kakan (som färg till smörkrämen använder jag björnbärssaft eller svartvinbärssaft).
- Strö över strössel över hela kakan och dekorera med kristyr
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...