Blåbär med kokostäcke

Serverar: 4 portioner

Blåbär och kokos var en perfekt blandning.

Ingredienser

  • 1,5 paket frysta blåbär
  • 1 msk socker att strö över
  • 2 tsk malen ingefära
  • 50 g margarin
  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 4 dl kokosflingor
  • Till servering
  • Vispgrädde
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg blåbären i ugnssäker form. Strö över 1 msk socker och ingefäran. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och 0,5 dl socker för hand så att det blandas ordentligt.
    3. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annikahedkvist 1 november 2009

    Jag skulle bjuda på middag men blåbären i frysen hade någon "tjuv" redan hittat.?? Panik....Jag provade med hallon istället. Det blev supergott. Gästerna tog om flera gånger. Supergott. dessutom den snabbaste efterrätt jag gjort. toppenbetyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben