Blåbärs- och mandelmassemuffins

Serverar: 12 portioner

Blåbär, mandelmassa och kardemumma är en supergod kombo i jättegoda muffins.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 100 g mandelmassa
  • 3/4 tsk kardemumma
  • 1½ dl blåbär, färska eller frysta
  • Servering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt sedan blandningen svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
    3. Tillsätt fettet och mjölblandningen till ägg- och sockerblandningen. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa, kardemumma och blårbär i en bunke.
    4. Häll smeten i 12 dubbla muffinsformar. Fördela blåbär- och mandelmasseblandningen i muffinsen.
    5. Grädda muffinsen, gärna i muffinsplåt i ca 15 minuter. Känn efter med en sticka så att muffinsen är genomgräddade. Ta ut och låt svalna. Pudra florsocker över dem vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben