Blåbärs- och nektarinkaka

Serverar: 10-12 portioner

Här samsas blåbär och nektarinklyftor under ett smuligt kardemummatäcke. Mums!

Ingredienser

  • 2 nektariner, medelstora
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 225 g blåbär
  • Topping
  • 25 g smör, kallt
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • Servering
  • Vaniljsås eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och dela nektarinerna i klyftor. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken.
    3. Fördela smeten i en springform, ca 26 cm i diameter eller en rektangulär form, ca 20x30 cm. Toppa med nektarinklyftor och blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    4. Topping: Mixa alla ingredienserna till smulor. Fördela smulorna över kakan och grädda den i ytterligare ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
    5. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben