blåbärs tårta

Tid: 2 timmar

Väldigt god även om man inte tycker om blåbär. Tro mig, jag tycker inte om blåbär men gillar denna tårta :).

Ingredienser

  • 1 ljus rund tårtbotten
  • 8 gelatinblad
  • 100 g blåbär, frysta och lättsockrade
  • 100 g hackad vit choklad
  • ½ dl grädde
  • 500 g mascarpone
  • Instruktioner

    1. Lägg den undre tårtbottnen i en kakform med löstagbar botten. Blöt upp 4 gelatinblad i kalltvatten. Låt blåbären rinna av i ett durkslag, ta vara på saften och ställ åt sidan. Mosa blåbären med stavmixer.
    2. Krama ur gelatinbladen och värm upp dem med lite bärmos och blanda sedan med resten av blåbärsmoset. Bred blåbärsmoset på den undre tårtbottnen och låt stelna lite.
    3. Smält chokladen med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning, låt sedan svalna Lite. Tillsätt mascarpone sked för sked och rör om kraftigt. Värm upp blåbärssaften, lös upp resten av gelatinet i saften och tillsätt till mascarponeblandningen. Rör om väl.
    4. Bred en tredjedel av mascarponeblandningen över blåbären. Lägg på ”tårtlocket” och bred på resten av mascarponeblandningen, men spara ungefär 5 msk. Ställ resten av blandningen allt tills den börjar stelna. Ta bort kakformen och bred resten av blandningen runt tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben