Blåbärsfyllda Hastbullar

Snabbt tillagade bullar när gästerna ringer och säger "Nu kommer vi på en kopp kaffe". Blir 8 bullar.

Ingredienser

  • 1 msk krossad kardemumma
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g Smör
  • ½ dl honung
  • 1 dl Mjölk 3 %
  • 1 ägg
  • 1 dl blåbär färska eller frysta
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Stöt kardemumman i en mortel.
    3. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare. Resten av kardemumman ska blandas med pärlsockret till att strö på bullarna.
    4. Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär för hand och klicka ut degen i små bullformar.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben