Hastbullar

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Lättare och snabbare kan det inte vara att baka! Räcker till 1 krans/ 2 längder/20 småbullar

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2-3 tsk stött kardemumma
  • Pensling
  • Ägg
  • pärlsocker
  • ev hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Räcker till 1 krans alt. 2 längder alt. 20 småbullar
    2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Skär smöret i skivor och lägg i mjölblandningen och knåda ihop. Blanda i kardemumman.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll sedan i det i mjölblandningen. Blanda ihop snabbt.
    4. Klicka ut i 20 st formar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker alt. hackad mandel.
    5. Låt stå i 250 grader i cirka 5 minuter tills bullarna har blivit vackert gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben