Fyllda hastbullar

Serverar: 24 portioner

Gott och snabbt när du får oväntade gäster.

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g smör
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 citron
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Rör samman mjölet med bakpulver, strösocker och rivet skal från en citron. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
    2. Ställ 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på en bakplåt.
    3. Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
    5. Grädda mitt i ugnen i 250° i 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
    6. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben