Blåbärsglass med chokladbräck

Serverar: 8 portioner

En underbart god blåbärsglass med philadelphiaost som inte kräver någon glassmaskin. Chokladbräck till är ett gott tillbehör.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 paket frysta blåbär, 225 g
  • Chokladbräck
  • 100 g mörk choklad
  • Rörsocker
  • Finstött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Skilj äggulorna från vitan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren skål. Ta en ny skål och vispa äggulor, socker och philadelphiaost till en jämn smet. Vispa grädden i en tredje skål och smaksätt den med vaniljsockret.
    2. Blanda alltsammans utom äggvitan. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan och till sist de något tinade blåbären. Rör försiktigt om med en gaffel. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram skålen en stund innan glassen ska serveras.
    3. Chokladbräck: Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro på medelvärme. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och bred ut den till en stor tunn kaka. Strö ut lite rörsocker och finstött kardemumma när chokladen svalnat något utan att ha stelnat. Ställ kallt och bryt i bitar när chokladen stelnat helt.
    4. Servera blåbärsglassen med en bit chokladbräck.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben