Blåbärskräm

Serverar: 4 portioner

Serveras med iskall mjölk.

Ingredienser

  • 1 l blåbär
  • 3/4 l vatten
  • 1-1/2 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären. Varva dem med sockret i en kastrull och häll på vattnet. Koka dem mjuka utan att de går sönder alltför mycket.
    2. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner redningen i krämen. Låt koka upp.
    3. Häll krämen i en skål och strö på lite socker så att den inte "skinnar" sig.
    4. Serveras med iskall mjölk.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Bappi 19 december 2015

    Brukar annars höfta mig fram men nu hade jag bråttom. Stämde precis med bären jag hade framme. Toppenrecept och full pott med poäng/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben