Blåbärsmousse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En riktig fräsch, snabb , god och enkel mousse att göra!

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär
  • 2-3 gelatinblad
  • 2-3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa samman grädden, vaniljsockret och florsockret så grädden tjocknar och får en mousse liknade konsistent.
    2. Värm blåbären och gelatinet i en kastrull så gelatinet smälter, mixa sedan blåbärna så det blir en slät kräm. Låt svalna HELT innan man vänder ner blåbärskrämen i grädden. Spritsa eller klicka ut i några snygga glas låt svalna i kylen. Serveras med en liten chokladbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dals55 2 februari 2014

    Jättegod! Fräsch

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben