Mandelbottnar med blåbärsmousse

Enkel tårta med seg/krispig botten och ljuvlig, färggrann mousse.

Ingredienser

  • 150 g mandel med eller utan skal (Eller färdigt mandelmjöl)
  • 2 dl socker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl tinade frysta blåbär
  • Dekoration
  • 1 dl färska blåbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp 3 stycken cirklar på en bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
    2. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mycket fint i en mixer. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret lite i taget och vispa ytterligare en stund till ett blankt, fast skum. Vänd ner mandeln.
    3. Bred ut smeten jämnt i cirklarna och grädda bottnarna i ca 20 minuter. Dra bort papperet och låt bottnarna svalna.
    4. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop äggvisp, grädde och blåbär. Fyll mandelbottnarna med blåbärsmoussen och dekorera med färska blåbär och citronmeliss.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    1
    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben