En jättebra tårta för barn som vuxna. Bottnarna och smörkrämen kan man göra dagen innan.
Ingredienser
Botten nr 1
100 g mandel
2 ägg (hela)
2 dl socker
½ tsk bakpulver
Botten nr 2
100 g mandel
2 ägg (hela)
2 dl socker
½ tsk bakpulver
Fyllning 1
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör
Garnering
4 dl grädde
1 påse daim
1 dubbeldaim
1½ msk kakao
Vart har äggen till bottnarna tagit vägen i ingredienslistan? Hur många ska det vara? Vill gärna testa denna tårta annars.
Hade denna i tisdags när min dotter fyllde 5. Blev hur uppskattad som helst. Nästa gång ska jag prova att blanda daimen med smält choklad istället för grädde och ha över och se hur det smakar. Helt klart en ny favorit. Kanske kan vara bra att redigera receptet och skriva dit att det ska vara 2 ägg i smeten till botten. Jag hade även svårt att få bort bottnarna från formen så nästa gång lägger jag nog bakplåtpapper under.
Tack så mycket,du får gärna höra av dig när du provar med smält choklad. Det lät jätte gott=) Lade in tipset om bakplåtspappret också. Hälsningar Nallemajja
mums vilken god tårta!! påminner om den man köper i affären!Fast godare :-) min mamma blev helt salig, enda tårtan som gäller nu haha!
den smakar underbart tack för receptet :)
Vad roligt att du tyckte om den=)
Tack för en supergod tårta. Jag lade bananer i smörkrämen. Det smakade suveränt! Och perfekt när man har glutenintoleranta gäster.
Vilken bra idé med banan i, det ska jag också testa! Just det, stämmer bra att den passar till glutenintoleranta:)
En jättegod tårta. Enkel att göra. Bottnarna gick dock sönder lite men dom ska ju ändå dekoreras. Tyckte det blev mycket med 4dl grädde så 3dl hade räckt. Krämen ställde jag i vattenbad så den stelnade fortare. 10p från oss.