Daimtårta

Serverar: 10-12 portioner

Här kommer min variant av daimtårtan.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 droppar ättikssprit
  • 100 g hackad sötmandel
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbel daim
  • 1 dubbeldaim till garnering
  • Instruktioner

    Vispa äggvitor och socker till hårt skum och droppa i ättikan. Rör ner hackade sötmandeln försiktigt. Töm smeten i en form med löstagbar kant. Lägg helst ett bakplåtspapper i botten. Grädda i 150 grader i ca 1 timme. Låt svalna. Vispa äggulor och socker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vispa grädden och blanda ner den. Hacka daimen och blanda i den. Töm smeten på marängbottnet och lägg i frysen. Tag fram tårtan högst en halv timme före servering. Hacka den andra daimen och strö över tårtan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben