Daimtårta

Serverar: 10 portioner

Underbart smarrig tårta, min favorit!

Ingredienser

  • 100 g Margarin (smält)
  • 1 dl Socker
  • 2 msk Sirap
  • 3 dl Havregryn
  • 1 Ägg
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl grädde
  • 1 dubbel Daim
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna i en bunke. Dela upp i 2 delar = 2 bottnar. Smeta ut dom till 2 lika stora platta runda cirklar på bakplåtspapper. Kör i ugn i 8 - 10 minuter på 175 grader.
    2. Vispa 3 dl Grädde. Hacka sönder en dubbel Daim.
    3. Dela upp grädden i 2 delar. Smeta ut den ena delen på en tårtbotten, strö sedan över hälften av dajmen. Lägg sedan den andra tårtbottnen ovanpå, och gör likadant på den. ( se till att bottnarna har svalnat innan man he på grädden )
    4. Är godast när den fått stå en dag, så gör den helst dagen innan du ska ha den.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben