Blåbärspaj från Ven

Serverar: 6-8 portioner

Ett gammalt recept på blåbärspaj. Enkelt att göra och mycket gott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 21/2 dl färska blåbär eller
  • 1 pkt frysta, 225 g
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Hacka samman pajdegen i en skål eller på bakbordet. Låt den ligga kallt i 30 minuter
    2. Sätt ugnen på 175 grader
    3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter
    4. Lägg i blåbären. Vispa socker och äggula pösigt. Vispa också grädden och äggvitan för sig till skum
    5. Vänd först ner grädde i äggsmeten sedan äggvitan. Häll blandningen över blåbären.
    6. Grädda på nedersta falsen i c:a 30 minuter. Servera glass eller grädde till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben