Blåbärspaj från Ven
Serverar:
6-8 portioner
Ett gammalt recept på blåbärspaj. Enkelt att göra och mycket gott.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
21/2 dl färska blåbär eller
1 pkt frysta, 225 g
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 äggvita
Instruktioner
Hacka samman pajdegen i en skål eller på bakbordet. Låt den ligga kallt i 30 minuter
Sätt ugnen på 175 grader
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter
Lägg i blåbären. Vispa socker och äggula pösigt. Vispa också grädden och äggvitan för sig till skum
Vänd först ner grädde i äggsmeten sedan äggvitan. Häll blandningen över blåbären.
Grädda på nedersta falsen i c:a 30 minuter. Servera glass eller grädde till.
Liknande recept
Blåbärspaj
4.3
1 h 10 min
8
8
Blåbärspaj
4.1
1 h
4
5
Sissis blåbärspaj
6
Blåbärspaj
4.7
30 min
6
22
Blåbärspaj - Blueberry temptation
3.8
5
Blåbärspaj på mitt vis
30 min
7-8
1
Blåbärspaj utan tillsatt socker
35 min
4-6
Evas blåbärspaj
4.3
4
Blåbärspaj med marshmallows
3.3
50 min
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!