Blåbärspaj med citronyoghurtfyllning

Serverar: 8 portioner

Väldigt gott och värt att prova;)

Ingredienser

  • Pajform
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm bakpulver
  • Fyllning
  • 3-4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • Fröna från 1 vaniljstång
  • Rivet skal av 1 citron
  • Topping
  • 3-4 dl blåbär blandat med hallon eller andra bär
  • Ca 1 dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform cirka 28cm i diameter.
    2. Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingridienserna i en bunke, häll på smöret, blanda väl. Låt svälla i ca 1 minut.
    3. Tryck ut degen i formen, även upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills den har fått fin färg. Låt kallna helt.
    4. Rör ihop ingridienserna till fyllningen.
    5. Smält marmeladen i en kastrull på svag värme eller i mikro, tillsätt gärna några droppar vatten.
    6. Fördela fyllningen i formen och lägg på bären. Ringla över marmeladen, låt stelna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben